تیزر و موشن گرافیک یکی از بهترین راههای انتقال پیامهای تبلیغاتی پیچیده است که نمیتوان این حجم از اطلاعات را در پوسترهای تبلیغاتی گنجاند. تعریفی که از موشن گرافیک میتوان گفت؛ متحرک سازی تصاویر و صداگذاری روی آنها است؛ به عبارتی دیگر استفاده از وکتورها و هر ابزار گرافیکی دیگر برای انتقال پیامهای پیچیده آماری، گزارش ها و ... موشن گرافیک نامیده میشود. از جمله نرمافزارهایی که در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرند Adobe After Effects، Adobe Premiere، Cinema 4D بوده که با استفاده از آنها میتوان موشنهای ۲ بعدی و ۳ بعدی تولید کرد.
تیزرهای تبلیغاتی برای اغلب سازمانها، شرکتها و کسب و کارهایی که میخواهند خود را به بازار کار یا به مخاطبانشان معرفی کنند، امری واجب و بیبدیل است؛ چرا که این تیزرها باعث میشوند نقاط ضعف برند کمتر و نقاط قوت بولدتر و بهتر معرفی شوند. در ساخت تیزر عوامل بسیاری نقش دارند که باید رعایت شوند. از نکات مهم میتوان به کارگردانی، تصویربرداری، صدابرداری، تدوین و صداگذاری اشاره کرد. تمامی مراحل تصویربرداری و کارگردانی خوب را فقط میتوان با یک تدوین عالی تمام کرد؛ چرا که تدوین و صداگذاری نامناسب میتواند منجر به عدم رضایت از خروجی کار شود.
میتوان گفت خیلی از ما با موشن گرافیک کار کرده و یا نمونهای از آن را خلق کردهایم؛ نقاشیهایی که با تغییر مختصر و حرکت دادن آنها، انیمیشنی کوتاه ایجاد میشد، نمونهای ساده از موشن گرافیک بودند. از زمان ورود "گرافیکهای متحرک" برای اولین بار به صحنه، بحثی درباره مرز بین آنها و انیمیشنهای کامل مطرح شد. "گرافیک حرکت" راهی برای برقراری ارتباط با بیننده است و عمق را به داستان اضافه میکند.
فرض کنید نریتور (گوینده) روی موشن گرافیک صحبت میکند و تصویری که بیننده میبیند ثابت و بدون حرکت است؛ مسلماً این عدم حرکت و سکون باعث میشود مخاطب به سادگی از پیام ارزشمند شما بگذرد، هنرمندان موشن گرافیک با خلق حرکات بین متون و تصاویر، پیام ویدئو ساخته شده را قابل فهمتر، جذابتر و تاثیرگذارتر میکنند.
لینکهای مرتبط
• لوگو موشن
یکی از پرکاربردترین نوع موشن گرافیکها، لوگو موشن است. منظور از لوگو موشن حرکت دادن دوربین یا خود لوگو در یک فضای کاملاً مجازی است که با استفاده از جلوههای ویژه، نمایش لوگو را برای مخاطب جذابتر میکند. موارد قابل استفاده از لوگو موشن اغلب در ابتدا یا انتهای معرفی برندها، شرکتها و سازمانها است و اکثر شرکتهای معتبر، لوگو موشن خاص و انحصاری خود را تولید میکنند. از مثالهای قابل درک برای لوگو موشن میتوان به موشن گرافیکهای شرکت ال جی و سامسونگ اشاره کرد.
• اینفو موشن گرافیک
اینفو موشن گرافیک یکی دیگر از انواع موشن گرافیک است که برای ارائه اطلاعات آماری و توضیحی مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از این نوع موشن گرافیک که اغلب توسط نریتور (گوینده)، اطلاعات آماری ارائه میشود، قابل درک بودن بزرگی و کوچکی آمار است. در ارائه این نوع آمارها اگر از پوستر استفاده شود، برای مخاطب قابل درک نخواهد بود و اگر از تیزرهای تبلیغاتی استفاده شود، هزینه ساخت بیشتری نسبت به موشن گرافیک خواهد داشت.
• انیمیشنهای ۲ بعدی
انیمیشن 2D هنر ایجاد حرکت در یک فضای دو بعدی است. این شامل شخصیتها ، موجودات ، FX و زمینهها است. این انیمیشنهای ۲ بعدی اغلب برای تبلیغات و تیزرها استفاده میشوند. این نوع تیزرها در صورتی که با کیفیت بالا ساخته شوند تاثیرگذاری بسیاری روی مخاطب خواهند داشت. انیمشنهای ۲ بعدی تبلیغاتی همیشه با یک سناریو و اغلب با نریتور و یا دوبله همراه هستند. برای این گونه، میتوان انیمیشنهای کوتاه دیرین دیرین را مثال زد.