امروزه شبکههای اجتماعی یکی از بهترین ابزارهای رایگانی هستند که جذب مخاطب از طریق تولید محتوای مناسب، تبلیغات و در نهایت برندسازی از اصلیترین مزایای آنها برای کسب و کارها به شمار میروند. از اهداف بازاریابی شبکههای اجتماعی میتوان ارتباط با مخاطبان خود برای معرفی برند تجاری، افزایش فروش و افزایش ترافیک وبسایت را نام برد. از مهمترین شبکههای اجتماعی فعال و محبوب در ایران نیز میتوان به اینستاگرام، کانالهای تلگرامی، لینکداین، فیسبوک، پینترست ، یوتیوب و توییتر اشاره کرد.
در این زمینه میتوان بیزینسها را به دو دسته اصلی تقسیم کرد؛ دسته بیزینسهای قدرتمند و دسته بیزینسهای نوپا یا استارتآپی. اغلب شرکتهای بزرگ، واحدی به نام تبلیغات و برندینگ دارند و با هزینههای تبلیغاتی بالا، اغلب به اهداف اصلی خود مانند افزایش فروش میرسند. اما شرکتهای نوپا معمولا در وهله اول نمیتوانند هزینههای تبلیغاتی بالایی را پرداخت کنند به همین جهت باید به دنبال روشهای جایگزین و کمهزینهتر باشند تا بدین ترتیب از گردونه رقابت خارج نشوند.
لینکهای مرتبط
قبل از اینکه مستقیماً شیرجه بزنید و چیزی را در رسانههای اجتماعی منتشر کنید، قدمی به عقب برداشته و به قضیه، بزرگتر نگاه کنید. اولین قدم این است که در مورد استراتژی رسانههای اجتماعی خود فکر کنید. با پاسخ به سوالات زیر، استراتژی شما برای کار در شبکههای اجتماعی آغاز میشود:
بازاریابی شبکههای اجتماعی برای مشاغل کوچک معمولاً با حضور مداوم در آنها آغاز میشود. تقریبا بالغ بر سه میلیارد نفر از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند. با حضور فعال در انواع شبکههای اجتماعی، به برند خود فرصتی میدهید که توسط مشتریان آینده کشف شود.
وقتی رسانه اجتماعی شما پایهریزی میشود؛ موجی از پیامهای مثبت و منفی، انتقاد و بعضا تخریب به راه خواهد افتاد. سعی کنید به طور صحیح با کاربرانتان برخورد کنید. رفتار یک رسانه به مانند رفتار یک شخص، نشانگر شخصیت برند آن رسانه خواهد بود.
یکی از مهمترین موارد در بحث مدیریت شبکههای اجتماعی، بررسی نحوه رفتار همکارانتان است. این بررسی، باعث خواهد شد تا بدانید که کاربران شبکههای اجتماعی از چه نوع مطالبی بیشتر استقبال میکنند؛ چه مطالبی بازخورد بهتری دارند و چه مواردی باعث نارضایتی کاربران از برند شما میشود.