امروزه دنیای فریلنسری به گونهای پیش رفته است که نمیتوانیم بگوییم در زمینهای که فعالیت داریم، بهترین هستیم. چرا که با توجه به پیشرفت تکنولوژی، در اکثر فعالیتهای یک فریلنسر، خلاقیت حرف اول را میزند. ما باید سعی کنیم از هر لحاظ بهترین خودمان باشیم؛ در کنار این چالش، فاکتورهای بسیار مهمی را نیز باید رعایت کنیم تا بتوانیم بهترینِ خودمان باشیم. برای این کار میبایست موارد بسیار مهمی را رعایت نمود. ما در این مقاله سعی در تشریح این موارد داریم.
وقتی شما در زمینه فعالیت خود متخصص هستید، مطمئناً مهارتهای لازم برای انجام موفقیتآمیز پروژه را دارید.
صنعت فریلنسینگ دقیقاً همین نکته است: به شما اجازه میدهد فعالیتی را انجام دهید که در آن تخصص داشته و بدان علاقهمندید. این یک مزیت انکار ناپذیر است. چرا که شما آنچه را که نیاز اصلی کار حساب میشود را در اختیار دارید.
مانند تمامی حرفهها، در دنیای فریلنسینگ هم نیاز به دانستن و یادگیری برخی مهارتها وجود دارد. همه افراد برای کسب جایگاه خود باید یکسری نکات مهم را آموزش ببینند. مزیت کسب این مهارتها را زمانی حس خواهند نمود که یک مکاتبه طولانی مدتی با کارفرما داشته و پروژه را با موفقیت مال خود نمایند.
این توجیه مناسبی نیست که شما نمیتوانید با طرف مقابل خود ارتباط برقرار کنید. شغل فریلنسینگ در کنار اینکه آزاد کار خودتان هستید، موارد دیگری را نیز شامل میشود که باید خودتان انجام دهید. شما مدیر خودتان هستید. شما حسابدار خودتان هستید. شما منشی خودتان هستید و مهمتر اینکه شما سخنگوی خودتان هستید.
برای ارتباط گرفتن با کارفرمایانی که پروژههای فعال در وبسایتهای فریلنسینگ دارند، میبایست سخنور قابلی باشید. برای اینکه در این مهارت، خبره شوید، کار چندان سختی را پیش رو ندارید؛ زیرا تنها راه ارتباط شما با کارفرمایان تنها از طریق نوشتار خواهد بود. افزایش گیرایی و درستی نگارش جملات، کمترین کاریست که برای این مهم میبایست انجام دهید. برای کسب این مهارت، کتب و مقالات بسیاری عرضه گردیده است که میتوانید به مطالعه آنها بپردازید.
مهارتهای ارتباطی به اینجا ختم نمیشوند. شما همیشه باید سطح ارتباطتان با مخاطب را در اولویت قرار دهید. هیچ کسی از شما این انتظار را ندارد که با مشتری به مانند یک دوست برخورد کنید. بعضی اوقات ایجاد صمیمیت بیش از حد، باعث ایجاد سوء تفاهم و از دست دادن مشتری بالفعل میگردد.
حتی اگر بیشترین تلاش خود را بکار گیرید، باز ممکن است مشتریانی تمایل داشته باشند به دلیل دریافت هزینه کمتر و یا تحویل در زمان کوتاهتر، کار را به شخص دیگری واگذار نمایند. برای مقابله با این موارد چه باید کرد؟ آیا هزینههای درخواستی را کمتر کرد؟ و یا زمان تحویل را زودتر؟ یا زمانی که رابطه مشتری با شما خوب است ولی شما تمایلی برای ادامه همکاری ندارید؛ چگونه باید این را به مشتری بگویید؟
مدیریت استرس معمولا یک مشکل بزرگ برای فریلنسرها است. اگر میخواهید برای بهترین کارفرماها کار کنید، باید بهترین باشید. استرس میتواند یک بازدارنده قوی برای بهترین بودن شما باشد.
وقتی شما انجام پروژه ای را برعهده گرفتید، زندگی شما تبدیل به یک روال میشود. با توجه به اینکه اغلب پروژههای فریلنسری، در یک اتاق و تنها با همراهی یک کامپیوتر صورت میگیرد، بدون داشتن مهارتهای مناسب مدیریت استرس، ممکن است در مدت زمان کوتاه، تحت فشار قرار گرفته و درگیر مشکلات جسمی و روحی گردید. بنابراین سعی کنید هر روز حداقل نیم اسعت ورزشهای کششی انجام دهید. موسیقی را بخش جدایی ناپذیر فعالیتهایتان قرار دهید. دوستانتان را فراموش نکنید و زمان بیشتری را با آنها سپری کنید. فراموش نکنید که شما یک زندگی خارج از فریلنسینگ نیز دارید.
در این رابطه میتوانید مقاله چگونه با وجود مشغلههای کاری، استراحت و فراغت کنیم؟ را نیز مطالعه کنید.
متاسفانه اغلب ما ایرانیها از انجام درست این مهارت بیبهره هستیم. با درست انجام گرفتن تمامی پروتکلهای کار گروهی، موفقیت در پروژه بیش از پیش حس شده و بهتر از پیش میتوان به آن دست پیدا کرد.
بعضا ممکن است در کنار پروژههای کوچک و متوسط، کارفرمایی ترجیح دهد یک پروژه بزرگ را تحویل فریلنسر دهد. برای مثال اجرای یک وبسایت در حجم و اندازه بزرگ، لازمه کار به صورت تیمی و گروهی است. برای این کار، طراح وبسایت، طراح گرافیک، سئو کار و... باید دست به دست هم داده و پروژه را به انجام برسانند. به عنوان یک عضو از چنین تیمی باید یاد بگیرید که چگونه با همکارانتان ارتباط گرفته و به طور صحیح با آنها همکاری کنید. باید نقش خود را در این زنجیره درک کنید و بیشترین توان خود را برای پیشبرد کار کل تیمتان ارائه دهید.
بسیاری از افرادی که تصمیم میگیرند فعالیتهای کاری خود را بصورت فریلنسینگ ادامه دهند، این تفکر را دارند که هر زمان دوست داشته باشند میتوانند کار کنند. همانطور که در مقاله ۱۳ نکته مهم که فریلنسرها و افراد دورکار باید رعایت کنند بیان شد، فریلنسری با بیبرنامگی تفاوت بسیار زیادی دارد. اگر میخواهید در این شغل موفق بوده و درآمد خوبی را کسب کنید، باید برنامه درستی برای زندگی شخصی و کاریتان تنظیم نمایید.
هرچه سازماندهی بیشتری روی فعالیتهای خود داشته باشید، میتوانید کارهای مثمر ثمرتری را پوشش دهید و به تبع آن، هر چقدر این کارها بیشتر باشد، درآمد بیشتری نیز کسب خواهید کرد.
برای بهبود این برنامهریزیها از ابزارهایی همچون Google Calendar و... استفاده نمایید.
احتمال دارد شما این مورد را در رزومه خود ذکر نمودهاید، چرا که این مهارت میتواند یکی از خواستههای اصلی کارفرمایان باشد. اما سوال اصلی اینجاست: آیا واقعاً از این مهارت بهره مند هستید؟
مهارت حل مسئله به توانایی شما در تشخیص مسئله، تحلیل و درک آن و همچنین ارائه راه حل مناسب اشاره دارد. به عنوان یک فریلنسر، در راه تکمیل پروژههایتان مشکلات و مسائل مختلفی خواهید داشت. برخی مواقع شما قسمتی از یک پروژه را درک نمیکنید. برخی مواقع شما نمیتواند در زمان تعیین شده پروژه مورد نظر را آماده نمایید. برخی مواقع شما کار را بدرستی انجام ندادهاید و باید آن را اصلاح نمایید.
شما باید این چالشها را بشناسید و مواردی از این دست را قبل از حاد شدن مساله، پیش بینی و رفع نمایید. هر چه انعطافپذیری بیشتری برای جستجوی راه حل این مشکلات داشته باشید، بهتر میتوانید با انواع شرایط کاری کنار بیایید.
به یاد داشته باشید؛ مهم نیست که الان در مهارتهای ذکر شده بالا، چقدر عالی هستید، مهم این است که بدانید همیشه و در هر سن و سالی فضای رشد وجود دارد. ایجاد شغل آزاد را میتوان یک سفر چالش برانگیز قلمداد کرد که دائماً نیاز به خودسازی مهارتی و شخصیتی دارد. روی موارد ذکر شده فوق کار کنید، قطعاً تفاوتهای محسوسی در نحوه کار شما ایجاد خواهد شد.
تاریخ درج: ۱۹:۱۶ ۱۳۹۹/۱۱/۱۲
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید...