اصولیترین راه شروع به فعالیت در حوزه موشن گرافیک چیست؟
امروزه یکی از بهترین راههای ارائه خدمات، گزارشها، محصولات و ... از طریق موشن گرافیک است؛ چراکه هزینه تهیه و تولید موشن گرافیک به مراتب بسیار پایینتر و همچنین جلوههای بصری بیشتری نسبت به تولید تیزر های رئال دارد. موشن گرافیک را بدین صورت میتوان توصیف کرد که ترکیب نریشن(صدای گوینده) با آبجکت های متحرک دو یا سه بعدی؛ به جهت توصیف گویش های نریتوراست.
بازار کار موشن گرافیک همانگونه که در بالا ذکر شد؛ به جهت تقاضای بالای شرکتها، ادارات، استارتآپ ها، روز به روز در حال افزایش است. پس میتوان گفت یکی از حرفههای پر مخاطب این روزهای بازار گرافیک ایران به شمار میآید. اما سوالی بسیار مهم اینکه چگونه باید شروع به فعالیت کنند.
دانش نرم افزاری
در ابتدا باید یک مسیر میتوان گفت نه چندان راحت سپری گردد. در این مسیر لازم است نرم افزار¬هایی همچون فتوشاپ و ایلاستریتور را به خوبی مسلط باشید. چراکه یکی از اصلیترین نرم افزار های تامین کننده آبجکتهای تولید موشن گرافیک به شمار میروند. با عدم داشتن دانش نرم افزاری در مورد فتوشاپ و ایلاستریتور به هیچ عنوان نمیتوان وارد این عرصه گردید.
افترافکتس را میتوان اصلیترین و پرکاربردترین نرم افزار تولید موشن گرافیک معرفی نمود. اصلیترین مزیت این نرم افزار ارتباط بسیار آسان و پشتیبانی فرمتهای ارائه شده از طرف نرم افزارهای یاد شده(ایلاستریتور و فتوشاپ) است. ارتباط کاربری بسیار بالا و همچنین با توجه به عمومیت استفاده نرمافزار فتوشاپ؛ اکثر افرادی که تسلط کافی به این نرم افزار را دارند کار نسبتاً آسانی را خواهند داشت.
در کنار افترافکتس نرم افزارهایی همچون سینما4d که برای تولید آبجکتهای 3بعدی استفاده می گردد نیز یادگیری آن پیشنهاد میشود.
دانش سینمایی
در تولید موشن گرافیک میتوان گفت به تنهایی شما قرار است تولید یک فیلم را بر عهده خواهید داشت. تدوین فیلم را شما خواهید کرد، منشی صحنه خودتان هستید، صداگذاری بر عهده شماست و کار مهمی همچون کارگردانی را نیز باید شما انجام دهید. برای ساخت یک موشن گرافیک قابل قبول باید دانش اولیه مناسبی از تمامی موارد ذکر شده داشت. اکثر موشنهای تولید شده بسیار موفق تمامی موارد بالا را به خوبی رعایت کرده و خروجی بسیار قابل قبولی را ارائه میدهند.
دانش موسیقی
بی شک روح یک موشن گرافیک خوب، انتخاب موسیقی مناسب با ریتم موشن است. بهتر است قبل از شروع کار طراحی در نرم افزارها، موسیقی را انتخاب نمایید؛ چراکه بعضاً نیازمند استفاده از ضرب آهنگ های موجود موسیقی، در موشن هستید. ریتم موسیقی میبایست با محتوای موشن گرافیک همسو باشد. برای مثال، در صورتی که موشن گرافیکی در مورد کودکان ساخته میشود، حال و هوای کودکانه نیز در بر بگیرد. موسیقی که با محتوا همخوانی نداشته باشد، نمیتواند با مخاطب ارتباط برقرار نماید. همچنین در دانش موسیقی حتماً آشنایی با ویرایش موسیقی داشته باشید؛ زیرا تایم بندی اغلب موسیقی های آماده با زمان موشن گرافیک شما همخوانی نحواهد داشت و نیازمند ویرایش آن خواهید بود. این ویرایش کاملا باید حرفه¬ای بوده تا مخاطب از دخل تصرف در موسیقی آگاه نشود. تمامی افراد تعصب خاصی به موسیقی های تولید شده توسط بزرگان داریم و درصورت اعیان بودن تغییرات در آن موسیقی ها، مخاطب به سختی می تواند با آن ارتباط برقرار نماید.
صدای نریتور
اصلی ترین و مهم ترین بخشی که متاسفانه بسیاری از کسب و کارهایی که میخواهند موشن گرافیکی تولید نمایند دقت نمیکنند بخش نریتور است. صدای نریتور میتواند مخاطب را به دنیایی که موشن گرافیک قصد ارائه آن را دارد، وارد نماید. شیوایی صدا و همچنین حرفه ای بودن نریتور این ارتباط را به راحتی میتواند برقرار کند. در مقابل صدای معمولی و غیر حرفهای این ارتباط را میتواند قطع نماید. فریلنسر هایی که در حوزه موشن گرافیک فعالیت دارند، حتماً باید این موضوع مهم را با کارفرما در ارتباط بگذارند؛ چراکه هرچقد موشن گرافیک شما حرفهای باشد صدای نریتور غیر حرفهای میتواند زیبایی کار شما را تحت الشعاع قرار بدهد.
تاریخ درج: ۱۴:۱۲ ۱۴۰۰/۰۳/۱۰
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید...