شاید در نگاه اول به کلمه گرافیک و طراحی، چهره نقاش معروف باب راس به ذهنمان بیاید؛ این در حالی است که تمامی انسانها به نوعی طراحی گرافیک را در کارهای روزمره خود انجام میدهند. چیدمان خانه، ترکیب رنگ لباسها و ... به نوعی طراحی گرافیک محسوب میشوند. ولی از نگاه بیزینس، طراحی گرافیک امری لازم در اجرایی شدن تمامی ایدههاست. این یک حقیقت آشکار است که چشم انسان، ناخودآگاه به سمت طرحهای جذاب و خلاقانه جذب میشود. به طور مثال در برخی از بیزینسهای متکی به تبلیغات، با اینکه مجریان کسب و کار، پیشنهادات جذابی برای جلب نظر مخاطبان خود دارند، ولی در ساخت، پرداخت، انتقال و در نهایت رسیدن به هدف نهایی خود، موفق نیستند؛ اینجاست که محتوای تولید شده توسط گرافیستها و متخصصان این امر، اهمیت ویژهای مییابد.
لینکهای مرتبط
طراحی گرافیک شاخههای بسیاری دارد؛ با این وجود به طور کلی میتوان انواع گرافیک را به دو نوع گرافیکهای چاپی و نمایشی تقسیمبندی کرد:
گرافیکهای چاپی همیشه از گذشته تاکنون مورد توجه همگان بودهاند. با پیشرفت تکنولوژی و ظهور شبکههای اجتماعی، زمزمههایی به میان آمد که ممکن است گرافیکهای چاپی جای خود را به گرافیکهای نمایشی دهند؛ اما با توجه به محیط اطراف خود، درمیابیم که کماکان این نوع گرافیکها کاربرد خاص خود را داشته و محبوبیت و ثمره بسیاری در بین افراد جامعه دارند.
از مهمترین گرافیکهای چاپی میتوان به بیلبوردهای تبلیغاتی، کاتالوگها، بروشورها و حتی جلد محصولات و ... اشاره کرد. اگر در رفت و آمدهای روزانه خود در خیابانها و معابر شهری با دقت به اطراف خود نگاه کنید، حجم بسیار زیادی از تبلیغات چاپی را خواهید دید که همچنان مورد استفاده کسب و کارهای مختلف قرار میگیرند.
با کمی دقت به شیوه زندگی خود، به این نتیجه میرسیم که اکثر ما روز را با مراجعه به گوشیهای هوشمند خود آغاز میکنیم؛ بنابراین ما روزانه با انواع گرافیکهای نمایشی سر و کار داریم. شبکههای اجتماعی، وبسایتها، اپلیکیشنهای موبایل و ... همگی برای ایجاد جلوههای بصری، از گرافیکهای نمایشی بهره میبرند و قطعا یکی از دلایل موفقیت وبسایتها، اپلیکیشنها و حتی پیجهای پرمخاطب در شبکههای اجتماعی، وجود گرافیستهای ماهر و خوشذوقی است که همواره در کنار دیگر اعضای گروهها برای تولید نرمافزار و محتوای باکیفیت تلاش میکنند.
User Experience یا UX یعنی بررسی حالت و احساس کاربر از یک محصول و یا یک سیستم خاص مانند وبسایت یا اپلیکیشن موبایل که شامل بررسی جنبههای ویژه و با ارزش تقابل انسان با کامپیوتر است. به طور سادهتر تجربه کاربری یا UX به تجربیاتی گفته میشود که در استفاده از یک ابزار یا محصول خاص در ذهن کاربر مانده و فهم استفاده از آن ابزار یا محصول را برای افراد آسانتر و البته جذابتر میکند.
User Interface یا UI رابط کاربری بین انسان و کامپیوتر میباشد. طراحان UX بر روی هر چه کاربرپسندتر کردن محصول و طراحان UI بر روی نحوه ارائه محصول از نظر ظاهری کار میکنند. برای مثال صفحهای را در نظر بگیرید که هدف آن فروش یک محصول خاص میباشد؛ در این مثال، فرایند پیشبرد صحیح مراحل فروش و به سرانجام رساندن آن بر عهده طراحان UX و زیباسازی و چیدمان درست المانهای گرافیکی صفحه با رعایت تمامی هارمونیهای گرافیک بر عهده طراحان UI میباشد.