برای شروع تمامی پروژههای عمرانی و ساختمانی نیاز به یک نقشه ساختمانی است. در واقع اصلیترین اقدام برای شروع کار عمرانی وجود نقشه یک بنا است. چرا که تمامی مراحل بعدی مانند برآورد هزینه، اخذ جواز، مدت زمان اجرا و ... به این مرحله وابسته است.
در سالهای اخیر نقشهکشی ساختمان به طراحی پلان ختم نمیشود؛ چرا که زیبایی ساختمان چه از نظر نمای بیرونی و چه دکوراسیون داخلی نیز اهمیت زیادی دارد.
نقشهکشی ساختمان در رشتههایی همچون مهندسی معماری، مهندسی عمران و مهندسی برق و ... کاربرد دارد.
• در ابتدا نقشه معماری ساختمان ترسیم میگردد
• سپس محاسبات سازه انجام میشود
• در ادامه، نقشه تاسیسات برق آماده میشود
• و در مرحله آخر، نقشه تاسیسات مکانیک ترسیم میگردد
لازم به ذکر است که تمامی این مراحل باید با رعایت تمامی نکات شهرسازی، ضوابط شهرداری، مقررات ملی ساختمان، کاربری ملک و ساختمان، انجام گردد.
لینکهای مرتبط
تا مرحله قبل شاید شمای کلی ساختمان برای افراد غیرمتخصص زیاد قابل درک نبوده است ولی در این مرحله مهندسین ساخت طرحهای سه بعدی، پروژه را برای تمامی افراد، قابل درک میکنند. با استفاده از این تکنولوژی، تیم مهندسی مدلسازی سه بعدی نقشهکشی ساختمان، میتوانند مفهوم را به راحتی منتقل کنند. در طرحهای سه بعدی تمامی جزئیات و ایدههای مهندسین معماری در دسترس هستند که باعث میشود مهندسین معماری و کارفرماها آسانتر و سریعتر به اتفاق نظر برسند و احتمال طراحی مجدد و دوبارهکاری کمتر شود.
در سالهای اخیر، با کوچکتر شدن متراژ ساختمانها، اهمیت دکوراسیون داخلی بیش از پیش به چشم میآید. کیفیت و زیبایی فضای داخلی ساختمان تاثیر بسیار زیادی در عملکرد روانی انسان دارد. دکوراسیون داخلی شامل طراحی مختلفی از قبیل نور، رنگ دیوار، بافت، کف و سقف و همچنین چیدمان، مبلمان و ... میباشد. جدیدا مهندسین این عرصه با استفاده از تکنولوژیهای طراحی ۳ بعدی، فضاهای مجازی ایجاد میکنند تا مشتریها قبل از خرید وسایل بعضا گرانقیمت، این وسایل را در محیط فضای خانه خود مشاهده و سپس تصمیم به خرید بگیرند.
اولین تماس چشمی افراد با یک پروژه ساختمانی و عمرانی از طریق نمای خارجی ساختمان است. نمای ساختمان میتواند اطلاعات بسیاری در رابطه با نحوه ساخت و حتی کیفیت ساخت ساختمان ارائه دهد. احتمالا شما نیز به این مورد برخورد کردهاید که ساختمانهایی با طراحی شگفتانگیز و اجرای بینقص، تبدیل به نماد یک منطقه از شهر شده و غالبا افراد، از طریق آن ساختمان منحصر به فرد، منطقه را آدرسدهی میکنند. از آنجایی که اجرای طرح نمای ساختمان، زمانبر و هزینهبر است، اصلاح طرح تقریباً نشدنی است. در سالهای گذشته اجرای نماهای ساختمان طبق گفتههای مجری کار انجام میشد و طبعاً طرح ارائه شده، کاملاً غیر تصویری و ناملموس بود ولی به لطف پیشرفت تکنولوژی و نرمافزارهای ساخت گرافیکهای سه بعدی، امروزه امکان طراحی سه بعدی نمای ساختمانها امکانپذیر شده است.
شما میتوانید پروژههای مربوط به نقشهکشی ساختمان، مدلسازی سه بعدی و ... را از طریق وبسایت همکاریتو با مهندسین حرفهای در میان بگذارید.